West-Vlaanderens Mooiste - De Roeselaarse fietsvierdaagse

Zondag

FAMILIALE FIETSTOCHT EN KINDERFIETSTOCHT

Kinderfietstocht West-Vlaanderens Mooiste - Roeselare FietstBeschrijving kinderfietstocht
De kinderfietstocht ‘De Zoevende Zapper’ op zondag bedraagt 15 km en brengt de allerjongsten met hun ouders langsheen de mooiste Roeselaarse speelpleinen.

Vanaf 13 u. verwelkomt het Zapper mannetje de kinderen op de startplaats in Expo Roeselare en kunnen ze zich uitleven in het Kids-Paradise dorp.
Het speeldorp bevat o.a. een verkeersparcours , de kantelwagen van de politie, springkastelen, plooiballonnen, kindergrime, gekke fietsen, klim –en klauterparcours, reuze gezelschapsspelen, fietsen op rollen, enz.

kinderfietstochten op zondag tijdens West-Vlaanderens Mooiste
Tijdens de tocht is er een leuk Zapperspel ontwikkeld waarbij de kinderen beloond worden met een versnapering van Lollywood en op het einde van de fietstocht wacht er voor ieder kind een verrassing, geschonken door vrijetijdsketen ‘FUN’.

De kinderfietstocht is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar. Neem zeker ook deel aan onze kleurwedstrijd en maak kans op mooie prijzen! De tekening kun je alvast hier downloaden.

Kinderfietstocht West-Vlaanderens Mooiste - Roeselare Fietst
Afstanden & inschrijvingen
· 15 km: van 13u tot 15u (kinderfietstocht)
· 25 km: van 9u tot 15u (familiale fietstocht)

Haltes
· 50 km: Kachtem
· 75 & 100 km: Lendelede en Kachtem

Bijkomende startplaats voor 15 km en 25 km
Logo Burarent· Rista: Wervikhovestraat 7a – Rumbeke (TC Rumbeke).
· Van 13u tot 15u

 


 

CYCLO EN SPORTIEVE FIETSER

Familiefietstocht West-Vlaanderens Mooiste - Roeselare Fietst
Beschrijving wielertoeristentocht

De fietstocht op zondag wordt gekenmerkt door de landelijke rust, het fraaie groene landschap in combinatie met de hoeven, akkers en weilanden. Je fietst en ontdekt de regio van ’t West-Vlaamse hart. Via vlakke, autoluwe wegen maak je kennis met leuke dorpen zoals Gits, Ardooie, Ledegem, …
Langsheen het parcours maak je kennis met talrijke groendomeinen en landschappen: Rhodesgoed, Vierkavenbos, De Kleiputten, Wallemote, … en laten we je proeven van mooie erfgoedsites.

Familiefietstocht West-Vlaanderens Mooiste - Roeselare Fietst

Afstanden & inschrijvingen
· 50 km: van 7u30 tot 14u
· 75 km: van 7u30 tot 13u
· 100 km: van 7u30 tot 12u

 


 

MOUNTAINBIKE

West-Vlaanderens Mooiste - Roeselare FietstBeschrijving mountainbiketocht
Op zondag maken de mountainbikers kennis met de omgeving van Houthulst, Westrozebeke en Staden. Een nieuw, gevarieerd parcours met heel wat onverharde wegen wacht op de mountainbikers. Het parcours is heuvelachtig en af toe is er een technische passage.

Starturen
Inschrijvingen: 7u30 – 11u

 
Afstanden & inschrijvingen:
Afstanden:
· 25 km
· 50 km
· 75 km

 


 

West-Vlaanderens Mooiste feest met Laura Lynn!

Laura Lynn De fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan. Dit is voor ons een reden genoeg om een feestje te bouwen.

We hebben de voorbije maanden op zoek geweest naar artiesten die dit partnerschap op zich willen nemen om ons vijfjarige bestaan te accentueren. We hadden de voorkeur voor artiesten die hun roots hadden in onze eigen regio. Deze zoektocht heeft geleid tot een nauwe samenwerking met zangeres Laura Lynn en zanger Mathias Lens, uit het naburige Ardooie.
De beide artiesten treden op zondag 28 augustus op in Expo Roeselare vanaf 16 uur, om de samenwerking extra in de verf te plaatsen.